Beneficiar

Home > Beneficiar

A V-a editie de Creative IT se va desfasurata in perioada 4-18 decembrie 2021 sub forma unui targ online cu scop caritabil.

Donatiile stranse in timpul targului online de Craciun vor fie folosite pentru a sprijini proiectele desfasurate de Asociatia ” Visuri si Sperante” din Craiova, asociatie care sprijina copiii cu autism prin organizarea de sedinte de terapie si recuperare. Principalul obiectiv este achitionarea unei table inteligente care sa le permita terapeutilor sa desfasoarea sedinte online dar si in cadrul centrului sa poata accesa metode noi de predare.

In camerele vesele ale Asociației „Visuri și Speranțe” își construiesc viitorul 30 de copii cu autism, sub atenta îndrumare a celor 4 coordonatori și 11 terapeuți. Pentru că locurile in centru sunt limitate, alți 20 de copii sunt monitorizați la domiciliu, primind o șansă la o viață cât mai apropiata de normal. La baza recuperării lor, sta terapia ABA ( terapia comportamentala aplicata), asociația fiind primul centru specializat din regiunea Oltenia care oferă acest tip de intervenție. Asociația este mereu aproape de familiile copiilor, oferind acestora cursuri lunare gratuite, fiind totodată un organizator de cursuri de specialitate pentru cadre didactice, specialiști, terapeuți și părinți, in colaborare cu marile asociații din domeniu.

Copiii cu autism au nevoie însă de mai multe tipuri de terapii, iar Asociația și-a propus să dezvolte în viitor cel mai performant și mai complex centru de terapie, întrunind la olaltă o echipa multidisciplinară formata din analiști comportamentali, instructori comportamentali, logopezi, kinetoterapeuți și psihoterapeuți. Pentru facilita accesul la informații pentru toate persoanele implicate în recuperarea unui copil cu autism (părinți, terapeuți, educatori și profesori) Asociația va da naștere unei platforme online ce va purta numele de Comunitate ABA Oltenia.

Asociația Visuri și Speranțe