Despre

Asociatia Clubul Programatorilor

Clubul Programatorilor
Clubul Programatorilor

Clubul Programatorilor este o asociatie non profit infiintata in anul 2014 si care isi propune sa sustina comunitatea IT prin organizarea de evenimente sportive, conferinte tehnice si evenimente sociale, dar si ajutorarea celor mai putin norocosi, care se lupta cu boli sau lipsuri materiale, prin organizarea de actiuni caritabile.

Printre evenimentele sportive pe care Clubul Programatorilor le organizeaza anual, mentionam: Campionatul de Fotbal al Programatorilor, Cupa de tenis „Sunday Tennis Challenge”, Cupa de ping pong „3P”, Crosul Programatorilor, Cupa de baschet „Programmers Can Jump” si Cupa de karting a programatorilor si ca eveniment e-sport, Cupa de Dota2. 

In ceea ce priveste evenimentele caritabile, Creative IT este deja un targ cunoscut de comunitatea locala, ajungand deja la a opta editie in 2024.

Pe langa Creative IT, Clubul Programatorilor se implica si in alte actiuni caritabile care au ca scop sustinerea studentilor cu profil IT care se afla in dificultate.

Creative IT – Editii anterioare

Creative IT a aparut din dorinta comunitatii IT de a raspunde problemelor celor aflati in dificultate si de a se implica activ in sprijinirea acelor care au nevoie de ajutor. Am inceput timid, in februarie de 2018 cu un targ de martisoare, dupa care in acelasi an am indraznit sa organizam si un targ de Craciun. Succesul celor doua targuri din 2018 ne-a ajutat ca in 2019 sa dublam numarul de expozanti si bineinteles de donatii.

Prima editie a avut ca scop sprijinirea unui tanar elev, imobilizat in scaun cu rotile si suferind de o boala locomotorie, un tanar extraordinar care isi dorea sa devina programator, ceea ce a si devenit, este student la Automatica si prieten apropiat al nostru.

A doua editie a venit in sprijinul unui alt tanar, bolnav de leucemie, a fost prima editie cand am reusit sa strangem o suma mare pentru noi in vremea respectiva, 2000 de euro in cateva ore de targ.

In 2019, la cea de-a treia editie, am reusit sa strangem o suma record, de 5500 de euro, in 4 ore de targ, cu 14 expozanti, din majoritatea companiilor de IT din oras. Banii stransi au fost donati catre o initiativa locala, si anume Tabara Bucuriei, un proiect ce presupune construirea unei tabere pentru copii cu boli oncologice si alte boli grave din Oltenia.

In 2020 am reusit sa incheiem cu succes si a patra editie de Creative IT, o editie online in urma careia am ajutat-o pe Iulia Vatuiu, fetita bolnava de leucemie, cu suma de 5400 euro! A fost o suma record pentru perioada de pandemie, insa am reusit sa ne mentinem foarte aproape de suma stransa in 2019 in ciuda dificultatilor de organizare. Banii stransi de noi au ajutat-o pe Iulia sa beneficieze de transplant medular in Italia, fara grija costurilor de chirie, transport si medicamente.

In iunie 2021 am facut prima editie de vara a targului Creative IT, o editie inedita prin noul format pe care l-am abordat, si anume acela de loterie cu premii pentru cei care au donat pentru cazul sustinut de noi. De aceasta data i-am venit in ajutor lui George Macesanu, un tanar student al Facultatii de Automatica si Calculatoare din Craiova. El suferă de fibroză chistică, o boală genetică rară, cu potențial letal; George avea nevoie de sprijin financiar pentru a-si putea continua tratamentul in Marea Britanie. In total am reusit sa strangem suma de 25.316,00 lei, adica peste 5000 de euro: 13.216 lei provenind din donatii pentru loteriile online si 12.000 lei din sponsorizari.

In cadrul editiei din decembrie 2021 am reusit sa strangem cu ajutorul vostru suma de 30.526,00 lei folosita pentru achizitia de echipamente necesare in terapia copiilor cu autism din centrul  “Visuri si Sperante” dar si pentru a acorda burse sociale si de merit catorva studenti din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare din Craiova.

Creative IT – Editia 2022

In 2022 Creative IT a ales sa sustina un proiect initiat de Clubul Lions Craiova si anume renovarea sectiei de diabetologie pediatrica de la Spitalul Judetean de Urgenta Nr. 1 din Craiova. Ne-am propus sa dam o noua fata saloanelor in care vor fi tratati micii pacienti prin dotarea cu diverse obiecte de mobilier dar si sa achizitionam aparatura medicala necesara, un ecograf nou, cantare si analizoare.

Suntem o comunitate empatica si energica si am atras alaturi de noi oameni cu spirit civic si initiativa. Motto-ul nostru in care credem cu tarie, „Putem, Vrem, Ne implicam”  ne mobilizeaza an de an sa nu ramanem pasivi la problemele comunitatii.

Pe 11 decembrie, am reusit sa strangem o suma record, 7.700 euro in doar cateva ore de targ, iar impreuna cu sponsorizarile si donatiile de pe site am reusit sa depasim suma de 10.000 de euro. Toata suma stransa a fost folosita pentru achizitionarea unu ecograf performant si extrem de necesar in sectia de Pediatrie de la Spitalul Nr. 1 din Craiova precum si pentru achizitia si montarea de aparate de aer conditionat in saloanele de la terapie intensiva.

Creative IT – Editia 2023

In decembrie 2023 am continuat parteneriatul cu Asociatia Lions Club Cetatea Baniei si am reusit sa dam o noua infatisare salii de relaxare de la Caminul pentru persoane varstnice din Craiova, am reusit sa cumparam mobilier nou, televizor, sistem audio, sapte aparate de aer conditionat si 200 de lenjerii de pat. In plus am reusit sa oferim cadouri de Craciun celor 304 de batrani din centru. In cadrul acestei editii am strans suma de 9560 euro, atat din donatii cat si din sponsorizari.

Galerie foto: